Strict Standards: Declaration of MY_Exceptions::show_404() should be compatible with CI_Exceptions::show_404($page = '', $log_error = true) in /home4/r44636emil/public_html/application/core/MY_Exceptions.php on line 12

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Emilia Szuszmann
EN | RO

Acasa / Consiliere / 7 puncte forte ale tale /

7 puncte forte ale tale

  1. Motivaţia este „mama tuturor aplicaţiilor”, să zicem aşa. Indiferent că eşti codaşul clasei sau fruntaşul, cu motivaţia în buzunar fiecare poate să ajungă student la universitatea potrivită. Universităţile din străinătate asta caută în primul rînd.
  2. Mediile pe clasa a 11-a. La ele se uită şcolile, pentru că a 11-a este ultimul an academic înainte de aplicare şi deci, cel mai relevant. De asemenea, sunt importante medille de la materiile de profil. De exemplu, dacă cineva aplică la Computer Science, nu va fi importantă istoria, ci informatica şi matematica. În schimb, cine aplică la Drept va trebui să aibă peste 8 la istorie, logică, engleză.
  3. Legat tot de engleză. Este şi va fi foarte importantă pe tot parcursul vieţii voastre. Dacă rămâneţi în România aveţi şanse astfel să lucraţi la o multinaţională, dacă mergeţi la studii va fi cheia voastră către socializare,rezultate bune la examene. NU ESTE TÂRZIU NICIODATĂ SĂ ÎNVEŢI ENGLEZA BINE!
  4. Implicare. Profilul elevului dorit de universităţi este cel al unuia implicat în comunitatea lui. Dacă îţi place să faci voluntariat, eşti parte din Red Cross în oraşul tău sau Centrul Europe Direct, dacă faci parte din Consiliul Elevilor sau ai organizat festivale de muzică este foarte bine. Nu trebuie să te implici în ceva ce nu te reprezintă, dar există atât de multe variante. Am avut candidaţi care au fost voluntari la Artmania Rock Festival, Peninsula – au participat la organizare, şi-au făcut prieteni şi, cel mai important, au lucrat în echipă. Am avut candidaţi care au făcut sport, karate, fotbal. Este un lucru în echipă şi te disciplinează. Da, este important.
  5. Cursuri, training-uri. Participaţi la orice curs pe afaceri, comunicare, leadership. De exemplu, Grow de la AIESEC (MoneySense) este accesibil în orice oraş. Training-urile despre cum să îţi orientezi alegerea şcolară şi de carieră îţi vor da ocazia să întâlneşti oameni care împârtăşesc din dumul lor profesional de succes.Nu ai decât de câştigat!
  6. Job Shadowing. Mulţi nu ştiu ce înseamnă,mă bucur că citiţi acum. Job Shadow este un concept foarte apreciat să fie găsit în dosarul de aplicaţie. De exemplu, vrei să fii avocat. Mergi în un cabinet de avocatură, după ore sau în vacanţă, o săptămână, două. Vezi despre ce este profesia aceasta cu adevărat, decide dacă e pentru tine. Şcoala va aprecia iniţiativa ta şi experienţa câştigată. Daca vrei să fii mecanic-auto, la fel. Indiferent ce vreţi să deveniţi, doctori., informaticieni, bateţi la uşi de cabinete, spitale, companii şi observaţi din umbră job-ul, chiar implicaţi-vă!
  7. Fii deschis, cu o atitudine pozitivă te va ajuta mult. Comunicarea deschisă cu mine mă va ajuta şi pe mine în rezultatul tău. Rar, sunt candidaţi care nu sunt acceptaţi, dar motivaţia i-a făcut să ia legătura cu mine şi anul ce a urmat. Îî apreciez foarte mult pe aceşti tineri, care toţi reuşesc a doua oară. Pentru mine, ei sunt exemplu de determinare, sunt încrezători şi mai ales, punctul 1,motivaţi!


PS: Dacă vă întrebaţi de ce au fost respinşi, două sunt motivele principale:

  1. Au fost invitaţi la interviul cu şcoala, dar într-adevăr nu au lucrat de-a lungul anului la engleza lor.
  2. Deşi au fost acceptaţi nu au îndeplinit ultima condiţie: nu au luat Bacalaureatul. La Etape găsiţi mai multe despre interviu şi Bacalaureat!

Parteneri

via tekouk

Business Academy Aarhus
University College of Northern Denmark (UCN)Lillebaelt Academy
Copenhagen Business Academy